duminică, 26 decembrie 2010

Arici-paine

Arici pentru pitici mici

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 30 g drojdie
  • doua  linguri de miere de albine
  • 1 lingurita de sare
  • 500 ml lapte caldut
  • 2 linguri de zahar brun
  • 100 unt topit
  • 1 galbenus pt uns amestecat cu 2 linguri de lapte
  • stafide pt ochi
  • ardei rosu pt nasuc
  • pt ajutor:
  • scobitori si foarfeca cu varf ascutit

Mod de preparare

Se pune faina,sarea ,zaharul brun in masina de paine apoi se amesteca laptele caldut cu miere de albine,drojdia si untu topit.Se framanta bine toate si se lasa la dospit
Dupa ce aluatul e dospit se imparte in 8 bucati (eu am gresit am facut 7 si nu am  mai remediat).
Se ia fiecare bucata si se da forma unei pere de exemplu apoi cu o foarfeca taiem si facem tepusi la arici,dupa care se pun ochisori din stafide si le prindeti cu scobitori altfel cad ,nasucul din ardei rosu tot cu scobitoare dupa care se ung cu galbenusul amestecat cu putin lapte,atentie sa nu culcati tepii.la mine s-au mai culcat......,se fac picorusele cate 2 la fiecare dintr-o bucatica mica si se cresteaza cu o foarfeca .
Se pun aricii intr-o tava unsa cu ulei si se lasa sa creasca 20 minute ,apoi se pun la cuptor 30 minute la 170 grade

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri