sâmbătă, 25 decembrie 2010

Bors calugaresc de cartofi

 

Un bors minunat ,pe care prima data l-am mancat la Manastire la Recea ,jud Mures.Un bors de cartofi cu mamaliguta...................... sincer ,nici nu va puteti inchipui ce gust  minunat are acel bors 

Ingrediente

  • 5-6 cartofi
  • 1,5 litri apa
  • sare
  • 2cuburi vegeta naturala pregatita in casa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 litru de bors de casa

Mod de preparare

Se curata cartofi si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare si cuburile de vegeta naturala (daca nu aveti puneti putin delikat) se lasa sa fiarba la foc potirvit. Cand cartofii sant fierti se pune usturoiul pisat si borsul caldut(incalzit putin sau chiar dat un clocot inainte).
Se lasa sa mai dea 2-3 clocote si borsul e gata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri