sâmbătă, 25 decembrie 2010

Bors de peste

 


Ingrediente

  • 6-7 bucatei de peste
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 3 morcovi
  • 2 rosii coapte bine
  • sare
  • 2 cuburi vegeta naturala 
  • 1 litru bors de casa
  • 1/2 lamaie(sucul)
  • 4 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde tocat

nadina73

Mod de preparare
Se curata morcovul si se toaca sau se taie cubulete,la fel si ardeiul rosu si verde si rosiile.
Se pun toate sa se caleasca in ulei 3 minute dupa care se pune vegeta naturala, cele 2 cuburi, se pune sare si se lasa sa fiarba 10 minute dupa care se pun bucatile  de peste se pune capacul si se lasa sa fiarba inca 20-25 minute.
La final se pune borsul fiert in prealabil (de preferat bors de casa,e mult mai bun si mai sanatos)se lasa sa dea 2 clocote separat dupa care se pune in ciorba iar daca doriti mai acru se poate stoarce sucul de la o jumatate de lamaie(borsul meu nu era foarte acru si am pus si putin suc de lamaie),la final se pune patrunjel verde tocat si se stinge focu.
Se serveste cu mamaliguta sau simplu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri