vineri, 17 decembrie 2010

Cartofi cu afumaturi in vin



Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 250 ml vin alb
  • costita afumata 300 g
  • carnat afumat 300g
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala bine costita si carnatul , se portioneaza  dupa care se pune la fiert in apa (1 canitza) 10 minute dupa care se pune vinul si se lasa sa fiarba inabusit cu capac aproximativ 15 minute.
Se curata ceapa se taie in 4-6 si se pune peste afumatura se lasa sa fiarba la foc mic.
Se curata cartofii, se taie in 6 (daca sant mai mari ) se pun peste afumatura si se fierb  20 minute (cat sa fie fierti cartofii). Se mai completeaza cu apa daca  scade  foarte tare. La final se pune patrunjel verde tocat
PS:la mine s-au cam zdrobit ce-i drept cartofii, dar gustul...a fost nebunie. Si cu castraveti muratiiiiiiiiiiiiii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri