duminică, 26 decembrie 2010

Chifle porcusor Piggy

copii vor fi foarte incantati 

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 120 apa calduta
  • 15 ml ulei masline
  • 1 lingura unt topit
  • 8 g drojdie
  • putina sare
  • 1 lingurita mica zahar
  • boabe piper
  • frunza ceapa verde
  • 1 ou-pt uns
  • boia de ardei dulce-pt ornat

Mod de preparare

Se pun toate in masina de paine(sau se framanata  cu mana)un aluat de paine,dupa care se lasa la crescut.
Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie si se taie cu 3 pahare  de marimi diferite.
Forma cea mare ramane pt cap,apoi  cea mijlocie se taie in 4 si se fac urechile si din forma cea mai mica se face nasul,care se cresteaza pe mijloc se fac 2 taiaturi si se pune frunza de ceapa verde taiata foarte subtire in cele doua taieturi(nari)
Asamblarea:se unge bine cercul cel mare cu ou(daca puneti boia in ou se coloreaza mai bine,eu am uitat ) apoi se pun 2 triunghiuri in forma de urechiuse,una in stanga si una in dreapta si se apasa bine sau se prind cu scobitoare (s-ar putea la copt sa cada) apoi se pun 2 boabe de piper pt ochi,iar nasul se pune si el .
Se pun la cuptor pt 20 minute,copii vor fi foarte incantati

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri