duminică, 26 decembrie 2010

Ciorba" aita" dreasa cu ou si smantana


Ingrediente

  • 4-5 aripi de pui
  • 3-4 morcovi
  • 1 radacina patrunjel 
  • 3 fire de usturoi verde(se poate si uscat)
  • 1/2 telina radacina(eu nu am avut dar da gust bun)
  • 2 -3cani de bors
  • 1 cutie de smantana
  • 2 oua
  • patrunjel verde
  • sare
  • delikat -optional
  • 3-4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se curata zarzavaturile morcovul,patrujelul si telina(telina eu nu am pus si patrunjel numai jumatate ca nu mai am)  usturoiul verde si se toca sau se taie marunt apoi se calesc in putin ulei de masline apoi se pune apa ,sare si delikat(1-2 lingut¡rite)aripile de pui taiate si se lasa sa fiarba bine
Aripile de pui in prealabil se pot pune sa dea cateva clocote separat si sa se spumeze si apoi se pun peste zarzavaturi.
Cand sant fierte se pun 4-5 linguri de orez spalat bine si se mai lasa sa fiarba putin intre timp eu pun si cele 2 albusurile( galbenusurile le fac cu smantana)  in ciorba (asa ca zdrentele) apoi se pune borsul si mai lasam sa dea 2-clocote si stingem focu
Dupa ce sa stamparat putin se pune galbenusurile cu smantana si patrunjel verde
pofta buna mie imi place tare mult cu mamaliguta calda

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri