sâmbătă, 25 decembrie 2010

Ciorba de burta

 


Ingrediente

  • 2kg  kg burta curatata
  • picioare de porc (adidasi cum se mai zic)3 bucati
  • oase de vita cu maduva 4oo g
  • 2 morcovi razuiti+2 intregi
  • ardei rosu 1 bucata
  • sare
  • 1 capatan de usutroi
  • 8 oua
  • 700 smantana
  • 300 iaurt mai acrisor
  • ardei piscos
  • sare de lamaie

Mod de preparare

Se pun la fiert burta spalata bine  cu adidasi si oasele de vita(oasele de vita dau un gust grozav de bun) morcovi, sare,ardei rosu,se lasa sa fiarba bine toate aproximativ 1 ora si jumatate  sper final se pune si usutoiul pisat bine.
Cand toate sant fierte se strecoara si se scoate burta se taie marunt fasi subtiri dupa care se pun in supa strecurata.
Separat se calesc 2 morcovi mari dati prin razuitoare mica  in putin ulei dupa care se amesteca cu ciorba.Se potriveste de acreala cu sare de lamaie sau cine doreste poate sa puna  otet.
Se amesteca ouale batute bine cu smantana si iautul dupa care se pune in ciorba (atentie nu fierbinte,ca se strange ouale,se face imbranzita cum se mai zice)
Se potriveste de sare daca mai e cazul si se serveste cu ardei piscos
Pofta buna

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri