duminică, 26 decembrie 2010

Ciorba de fasole cu naut si tarhon

 

este o ciorba de post foarte gustoasa 

Ingrediente

  • 2 cani fasole colorata(tarcata cum se mai zice in ardeal)
  • 1 cana de naut
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 1-2 ardei rosu
  • 1 bucata telina
  • tarhon in otet
  •  3 rosii
  • sare
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Se pune fasolea si nautul de seara la inmuiat in apa pana dimineata.
Se toaca morcovi,telina,ardeiul  si se calesc in ulei 2-3 minute apoi se pun 4 litri de apa,sare,ceapa curatata  ,fasolea si nautul inmuiate,
se lasa sa fiarba bine ,
cand fasolea e fiarta se pune tarhonul si otet de la tarhon(eu am in borcan frunze de tarhon cu otet)si rosiile triturate bine sau taiata cubulete mici
Se mai dau 2-3 clocote iar apoi se stinge focul.
O ciorbica de post foarte buna si merge grozav cu ceapa verde sau ardei piscos si cu o mamaliguta...................

Reteta in imagini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri