duminică, 26 decembrie 2010

Ciorba de fasole verde cu bors

 

Ingrediente

  • fasole verde
  • 2 rosii coapte bine
  • 1/2 ardei rosu
  • sare
  • delikat
  • 1 ceapa
  • 4-5 morcovi
  • 1 felie de telina radacina
  • frunze de patrunjel si telina
  • 1 litru de bors de casa
  • smantana-optional

Mod de preparare

Se curata fasolele  si se taie bucati
Morcovii se curata si se taie in 4, la fel si bucata de telina
Se pun fasolea ,morcovii,ardeiul rosu taiat bucatele, telina ,frunzele de patrunjel si telina(se pot lega cu putina apa frunzele) in apa cu sare si ceapa intreaga si eventual putin delikat (optional, nu pun tot timpul)
Se lasa sa fiarba, la final se pun rosiile decojite si taie bucatele si borsul de casa ,se lasa sa mai dea 2-3 clocote si se stinge focul
Se scot frunzele de patrunjel si telina afara.
Se serveste simpla sau cu smantana
E grozava si rece pe caldurile astea ............

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri