duminică, 26 decembrie 2010

Ciorba de perisoare cu ciuperci , carne si bors

 

Daca tot am fost la capitolul cu ciuperci ,am testat si o ciorba cu ciuperci............................super buna 

Ingrediente

  • 350 g ciuperci champinion
  • 350 g carne tocata de porc
  • 2 morcovi mari
  • 1 bucata telina
  • 1 radacina patrunjel
  • frunze de telina si patrunjel
  • sare
  • piper
  • 5 oua
  • 300 smantana
  • 4 linguri de orez
  • 1 litru bors de casa
  • 1 ceapa
  • 1-2 linguri faina-optional

Mod de preparare

Se curata  morcovul,telina,radacina de patrunjel si ceapa
se taie toate bucatele nu foarte mici in afara de ceapa care ramane intreaga si se pun la foc intr-o oala cu apa si sare sa fiarba apoi se pun frunzele de telina si patrunjel (le puteti lega putin cu ata si le scoateti  la final afara)
Carnea tocata se amesteca cu ciupercile tocate cu 2 oua ,sare ,piper si daca e nevoie putina faina asta numai in cazul in care e prea moale compozitia,eu am pus 1 lingura de faina,apoi se fac perisoare mici care se pun in ciorba peste zarzavaturi sa fiarba la foc potrivit
dupa 10 minute se poate pune si orezul ,iar dupa ce toate sant fierte se pune borsul.
Se potriveste de sare daca mai e nevoie se mai da 2 clocote si se stinge focul
Separat se bat 3 oua se amesteca cu smantana si apoi se pune peste ciorba dar numai dupa ce sa astamparat putin ciorba sa nu fie foarte fierbinte altfel se strange oul.
Se serveste cu patrunjel verde

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri