duminică, 26 decembrie 2010

Ciorba de perisoare cu legume

 

Este una dintre ciorbele preferate

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 4-5 linguri de orez
  • 1 oua
  • sare
  • piper
  • morcovi 2-3
  • telina 1 feliuta
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 500 ml bors de casa
  • pasta de tomate 200 g
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 3 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Se curata morcovul,telina, patrunjelul si ardeiul. Se taie julien sau, ma rog, cum va place (sincer, am un aparat cu care tai si merge mai usor)
Se calesc putin in ulei 3-4 minute dupa care se pun intr-o oala mai mare cu apa ,cu sare si ceapa intreaga iar cand incep sa fiarba se pun perisoarele facute mici.
Carnea tocata se amesteca bine cu sare,piper ,orez si oul crud, dupa care se formeaza perisoare mici in mana(eu le fac mai mici ,imi plac mai mult)si se pun in apa cu legumele,se lasa sa fiarba la foc potrivit cu capac.
Cand toate sant fierte se pune borsul si pasta de tomate. La final se pune patrunjel verde tocat
Se serveste simpla sau cu smantana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri