sâmbătă, 25 decembrie 2010

Ciorba de perisoare cu taitei

 


Ingrediente

  • 600 g carne de porc tocata (mai slaba am pus eu)
  • 2 morcovi
  • 1 bucata telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 4 linguri de orez
  • 1 cartof mare
  • sare
  • piper
  • zeama de varza (moare)1,5 litri
  • patrunjel verde (marar cine are si vrea)
  • 1 mana taitei de casa (vezi reteta  postata)
  • 3 linguri de ulei masline
  • 2 oua
  • 1 cub vegeta naturala (reteta sylvia)

Mod de preparare

Se curata ,morcovul,patrunjelul si telina.Se toaca marunt sau se razuie,dupa care se calesc 3 minute in ulei.
Se pune apa ,sare si cubul de vegeta naturala (by sylvia), se lasa sa fiarba ,iar intre timp se pregetesc perisoarele.
Carnea de porc tocata se amesteca cu putina sare,piper ,ouale si orezul,se framanta bine, dupa care se formeaza perisoare (eu le fac mici,cat de mici posibil). Se pun in oala peste zarzavaturi si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand zarzavaturile si carnea sant aproape fierte se pune un cartof mare curatat si taiat cubulete. Se pun si taiteii si se lasa sa mai fiarba putin dupa care se pune moarea (zeama de varza,vezi reteta varza murata)are o culoare superba si un gust..........super bun. Se mai dau 2-3 clocote, se pune patrunjel verde sau  marar si se stinge focul.
Se serveste simpla sau cu smantana si bineneteles cu ardei piscos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri