duminică, 26 decembrie 2010

Ciorba de pui a la grec

 

Ingrediente

  • 1 pui
  • 4 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 1 canita de orez
  • 700 ml smantana
  • 4 oua(galbenusul)
  • 1 litru de bors
  • sare
  • 1 lingura de delikat
  • 2 linguri de ulei masline
 
Mod de preparare
Se spala bine puiul, se taie bucati si se pune la fiert in apa cu sare (eu am facut intr-o oala de 6 litri)
Morcovul se curata si se razuieste sau se toaca ,telina se curata si se taie bucatele mai mari. Morcovul se caleste putin in ulei 2 - minute
Cand carnea fierbe se spumeaza bine apoi se pune morcovul,telina si ceapa si se lasa sa fiarba bine toate impreuna.Cand carnea aproape este fiarta se pune orezul si delikatul. Se lasa sa fiarba 6-7 minute apoi se pune borsul se mai lasa sa dea 3 clocote apoi se stinge focul.
Separat se amesteca bine galbenusurile cu smantana,  iar dupa ce ciorba s-a racit putin, se amesteca impreuna.
Se serveste cu patrunjel verde tocat

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri