sâmbătă, 25 decembrie 2010

Ciorba de usturoi cu pui

 

O ciorbita buna de tot 

Ingrediente

  • 1 /2 pui galben gras (aproximativ 1,2 kg /jumatate pui)
  • 3 morcovi
  • 1radacina patrunjel
  • 1 felie de telina
  • 1 ceapa intreaga
  • 2 cartofi
  • 1 capata unturoi
  • 300 pasta de tomate
  • sare
  • patrunjel verde
  • 2 cuburi vegeta naturale (by sylvia)
  • 500 ml bors de casa

Mod de preparare

Se curata zarzavaturile se taie in bucatele ,cartofii se curata si se taie cubulete(cartofii se pun doar la final)
Jumatate de pui se portioneaza, se spala  bine si se pune la fiert in apa cu sare. Am avut un pui mare  tare si  galben  si gras si mama zice hai sa facem o cioba de usutroi ,ca supa am avut si din pui asa gras ce sa faci?A iesit o ciobita buna de tot ,daca au papat si copii doua zile la rand din ea.
Deci sa trecem la ciorba nu la povesti,se lasa puiu sa fiarba putin se spumeaza bine dupa care se pun zarzavaturile taiate bucati si frunze de patrunjel verde(eu le leg cu ata sa nu imprastie prin toata ciorba)sare, cuburile de vegeta naturala si ceapa intreaga se lasa sa fiarba cu capac la foc potrivit 30 minute dupa care se pun cartofii taiati cubulete mici si usturoiul pisat se lasa sa fiarba 15-20 minute dupa care se scoate patrunjelul verde afara si se pune borsul si  pasta de tomate. Se se mai fierbe 10-15 minute si ciorbita e gata.
Se serveste cu patrunjel verde tocat si mamaliguta si bucatelele de carne.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri