duminică, 26 decembrie 2010

Ciorba de vacuta

 

o ciorba de vacuta ca la mama acasa 

Ingrediente

  • oase de vacuta (eu am luat unu cu carne si unu cu maduva)
  • 300 g carne de vita taiate cubulete
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 feliuta de telina
  • 1 ardei verde mic
  • 1/2  ardei rosu
  • 1 mana de conopida buchetele
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 lamaie
  • 1 cana de bors de casa
  • 2 cuburi de vegeta naturala(by sylvia)
  • sare
  • frunze de patrunjel
  • 1 frunza de telina
  • ulei

Mod de preparare

Se pun oasele cu carnea taiata cubulete  sa fiarba in apa cu sare si se spumeaza bine.
Morcovul,patrunjelul,telina se taie cubulete si se calesc in ulei apoi se pune ardeiul taiat si el cubulete .
Cand oasele cu carnea au dat cateva clocote si am spumat bine se pun zarzavaturile  calite in ulei  si se lasa sa fiarba bine toate impreuna .Se pun si frunzele de patrunjel  si telina legate cu putina ata si ceapa intreaga.Dupa 30 minute se pune si cartoful taiat cubulete si conopida desfacute buchetele mici.
Cand ciorba e gata se pune sucul de la 1 lamaie stoarsa si 1 cana de bors de casa (am pus eu )patrunjel  verde tocat si ciorba  e gata.
La final se scoate ceapa afara si oasele iar carnea de pe oase se i-a jos si se pune in ciorba(e putina carnita pe oase dar e super buna)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri