sâmbătă, 25 decembrie 2010

Ciorba de zarvavaturi cu carnita si "moare"

 


Ingrediente

  • 400-500 g carne de porc taiata cubulete mici
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi mari
  • radacina patrunjel
  • o bucata telina mai mica
  • frunze de patrunjel si telina
  • ardei rosu 1/2
  • 4 linguri zarzavat pt ciorbe(vezi retata postata)
  • sare
  • 500 ml zeama de varza sau cum se mai zice la noi MOARE
  • 100 g fidea de casa (taitei de casa fini)
  • 1 lingura ulei
  • 2 cuburi vegeta naturala(reteta  sylvia)

Mod de preparare

Se taie carnea cubulete mici, se pune la fiert in apa cu sare si cuburile de vegeta naturala (vezi reteta ).
Morcovul se taie marunt se caleste in putin ulei , se pune ceapa tocata , ardeiul, patrunjelul, telina si zarzavaturile pt ciorba se calesc 3-4 minute dupa care se pun in ciorba. Se pun si frunzele de patrunjel si telina , se lasa sa fiarba 30 minute (la final eu scot frunzele de patrunjel si telina afara, pitici nu papa daca vad in ciorba ,sant tare mofturosi)
Cand carnea e fiarta se pune fideaua (taitei de casa cum mai zicem noi ardelenii)se lasa sa mai dea 2-3 clocote dupa care se pune moarea (zeama de varza),eu am pus 2 cani mari,se mai da un clocot si ciorbica e gata.
La final se pun frunze patrunjel si telina tocate
Ps:la fel de bine se poate pregati si in varianta de post, fara carne si se inlocuieste fideaua cu orez, e minunata.
concluzia:O ciorba rapida ,si ieftina(cat de cat) si buna

Reteta in imagini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri