duminică, 26 decembrie 2010

Ciorba taraneasca

 

este o ciorba foarte buna care ne place tare mult 

Ingrediente

  • 600 g ceafa de porc
  • 2-3 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • radacina de patrunjel
  • 1 cartof
  • 5-6 linguri de mazare boabe
  • 1 litru de bors de casa
  • ardei rosu
  • ardei verde
  • sare
  • 1 ceapa
  • rosii in bulion 1/2 cutie mare

Mod de preparare

Se taie ceafa bucatele si se pune la fiert in apa cu sare si ceapa intreaga,se spumeaza din cand in cand apoi se pun zarzavaturile.
Zarzavaturile se curata si se taie cubulete (morcovul,telina,patrunjelul,ardeiul) se calesc 3-4 minute apoi se pun in oala peste carne se lasa sa fiarba 20-25 minute. Se pune cartoful curatat si taiat cubulete, mazarea si se lasa sa mai fiarba impreuna 10 minute. Se pun rosiile in bulion taiate si ele in 3-4 si borsul.
Se mai pune sare daca e cazul sau daca doriti mai acra se mai poate acri cu putina sare de lamaie,este o ciorba fantastic de buna.
Se serveste cu ardei iute sau cine vrea cu smantana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri