duminică, 26 decembrie 2010

Ciorbita cu bors

 

super buna si gustoasa 

Ingrediente

  • 2 bucati oase de vita (se pot pune si de porc)
  • pulpa de porc 500g
  • morcovi 2-3
  • telina o felie(depinde cat de mare e)
  • 1 radacina patrunjel
  • ardei rosu si verde
  • mazare 1 canita
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • sare
  • 3-4 linguri de ulei(pt calit zarzavaturile)
  • 1 litru de bors de casa
  • patrunjel verde
  • smantana
  • conopida(eu nu am pus ca nu am avut)

Mod de preparare

Se pun oasele si carnea taiata cubulete mici la fiert cu putina sare in 3-4 litri de apa.
Se spumeaza bine dupa care se pun zarzavaturile.
Morcovul,telina ,patrunejelul,ardeiul se taie cubulete mici, apoi se calesc in putin ulei 4-5  minute dupa care se pun peste carne si oase ,se lasa sa fiarba la foc potrivit.
Cand toate  sunt aproape fierte se pun cartofii taiati cubulete si mazarea si se lasa sa fiarba impreuna 5-10 minute dupa care se pune borsul. Se mai da un clocot si se stinge focul.
Se serveste simplu sau cu smantana si patrunjel verde tocat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri