duminică, 26 decembrie 2010

Ciorbita de conopida cu carnita de pui

 


Ingrediente

  • 1/2 conopida sau una mai mica
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa
  • 3 cuburi vegeta naturala(reteta sylvia)
  • sare
  • patrunjel verde
  • 250 g piept curcan (se poate orice carnita de pui)
  • 3 oua
  • 150 iaurt natural
  • 150 smantana
  • 300 ml  bors casa

Mod de preparare

Se desface buchetele conopida eu am pus o jumatate dat fiind faptul ca era imensa.
Se curata morcovii si se taie rondele.
Se pune apa, 3 litri, se pun buchetele de conopida, cuburile de vegeta naturale,pieptul de curcan(sau de pui)se taie bucatele mici, rondele de morcovi,ceapa curata si pusa intreaga,sare si se lasa sa fierba bine,pana ce toate sant fierte.
Cand toate sant fierte se pune borsul de casa (e mai bun,sau sucul de la 1 lamaie)se lasa sa mai dea 2 clocote apoi se stinge focul.
Se amesteca bine ouale cu iaurtul si smantana, se lasa sa se astampere putin ciobita si apoi se pune oul cu smatana.
Este o ciorbita foarte foarte gustoasa,
se serveste cu patrunjel verde tocat si ardei piscos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri