luni, 27 decembrie 2010

Colac


Ingrediente

  • 1,200 faina
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 3 oua
  • 50 g drojdie proaspata
  • 5 vanilii
  • coaja de la 2 lamaie
  • lapte 300 ml-aproximativ depinde de faina foarte mult
  • 1 ou pt uns+mac

Mod de preparare

Se pune faina ,zaharul,uleiul,drojdia dizolvata in laptele caldut si 3 galbenusuri,vaniliile,coaja de lamaie in masina de paine.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se amesteca cu aluatul.
Se lasa la framantat si dospit in masina de paine.
Dupa ce aluatul a dospit bine se ia si se pune intr-o tava unsa cu putin ulei(se ia o bucata din aluat pt impletit),iar deasupra se impleteste o coronita din 3 si se pune pe margina iar pe mijloc tot in 3 impletita se face o cruce.
Se unge bine cu un galbenus de ou si cu 2 linguri de lapte apoi se presara mac ,
se lasa la caldura sa cresca 15 minute apoi se pune in cuptorul preincalzit 30 minute la 160 grade
Sincer pritena mea la dus la biserica pentru un parastas si de acea vroia in acesta forma.
Din pacate sectiune taiata nu am .
In schimb se poate face in aluat cu umplutura de cacao,nuca ,stafide,rahat,mac.................acesta l-a vrut simplu

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri