vineri, 17 decembrie 2010

Crap la cuptor cu vin si mujdei

O reteta super buna ,zic eu ,pregatita intr-o zi de post cu dezlegare la peste si nu numai 

Ingrediente

  • 1,5 kg crap (am pus doar 6 bucati ,crapul a fost foarte mare)
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • ulei 150 ml
  • 1 pahar de 150 ml vin alb
  • Mujdei:
  • usturoi 5-6 catei
  • sare 1/2 lingurita
  • ulei 20 ml
  • pasta de tomate 100 g
  • Portii: 3Portii: 3
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare

Se condimeteaza bine pestele cu sare , piper.
Se pune ulei intr-o tava de yena (iese mai crocant in vasul de yena), se pune la cuptor pentru 10 minute sa se infierbante bine, se scoate tava cu uleiul fierbinte , se pun bucatile de peste, iar peste usturoiul pisat. Se da tava la cuptor la 220 grade timp de 20 minute dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai lasa 20 minute tot la foc mare .
Spre final, cand pestele e destul de crocant , se pune vinul alb si se mai lasa 20 minute intorcand bucatile sa se patrunda bine
Se serveste cu mujdei de usturoi.
Mujdeiul l-am pregatit de data aceasta cu pasta de tomate. Super bun cu peste, te lingi pe degete


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri