marți, 28 decembrie 2010

Lebarvusti de casa pentru Craciun

Ingredinte:
1 kg carne de porc
1 kg ficat de porc
500 g slanina
1 canita de orez
4 cepe mari
sare
piper
cuisoare
mate

Mod de pregatire:
Matele trebuie spalate foarte bine si curatate de grasime
Orezul de fierbe in apa cu sare
Ceapa se curata se toaca marunt si se caleste in putin ulei.
Ficatul se taie bucatele si se pune la fiert
Carnea si grasimea se taie bucatele si se pune la fiert.
Dupa ce toate au fiert se lasa la racit dupa care se toaca prin masina de carne .
Se condimeteaza cu sare,piper si cuisoare(5g) si se amesteca cu orezul fiert
Se umplu matele cu compozitia tocata se leaga la capete si se pun la fiert aproximativ 40-50 minute.
Dupa ce a fiert se scoate si se pune in apa rece ,apoi se pune la scurs pe o strecuratoare
Se pastreaza la rece mai mult timp
Pofta buna


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri