luni, 27 decembrie 2010

Paine alba glazurata in vasul roman


Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 620 ml apa calduta
  • 2 linguri de unt topit
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1-2 lingurite de sare
  • Glazura:
  • 3 lingurite de amidon
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite de sare
  •  

Mod de preparare

Se pune faina in masina de paine apoi se pune drojdia dizolvata in apa calduta si se pune peste faina,se pune si sarea si untul topit .
Se da la programul de framantat si dopit sau se poate face la fel de bine si cu mana si apoi se lasa la crescut.
Cand aluatul a dospit se ia vasul roman(se poate pune in orice vas)se unge cu putin ulei apoi se da forma rotunda aluatului dupa care se pune in vas,eu am crestat-o putin dar nu destul de tare,se lasa la caldura sa creasca 20 minute apoi se glazureaza cu solutia de amidon. Se pune la cuptor 40-45 minute la 160 grade si inca 10 la 240,totul depinde de cuptor al meu e pe curent si difera putin.
Glazura:se amesteca amidonul cu apa si sarea si se glazureaza painea la un interval  8-10 minute,pana vi se termina glazura,dupa care se da focul mai tare 10 minute pt a se rumeni frumos
Este o paine moale ,pufoasa si foarte gustoasa

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri