luni, 27 decembrie 2010

Paine cu cartofi si cascaval

E minunata poti sa o mananci asa simpla fara nimic 

Ingrediente

  • 7 cani de  faina
  • 2 lingurite sare
  • 50 g drojdie(doua cuburi)
  • 100 unt topit
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 2 cani  lapte sau apa
  • 1 cana piure de cartofi
  • 200 cascaval ras

nadina73

Mod de preparare
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut
Se pun in masina de paine drojdia dizolvata cu faina,sarea ,zaharul,untul ,ouale ,uleiul(uleiul de masline este grozav in aluaturi)si laptele .
Se lasa la programul de framantat dospit.
Dupa ce a dospit se scoate din masina de paine si se imparte in 3 parti
Se intinde cu sucitorul si se presara cascaval ras.
Sau fiecare bucata se mai poate imparti la randul ei in alte 3 bucati si se impleteste,dar inainte de toate se intind putin bucatile si se presara cascaval pe ele dupa care se ruleaza si se impletesc.
Se pun in tava unsa si se  mai lasa sa creasca 20 minute
Se ung cu putin ulei si se pun la cuptor pentru 35 minute la 170 grade.

Va ies 3 bucati din aceste  cantitati

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri