duminică, 26 decembrie 2010

Paine impletita dublu

o paine pufoasa si gustoasa 

Ingrediente

  • pt 2 tavi de cozonac
  • 1 kg faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura mare de zahar brun
  • 30 g drojdie proaspata
  • 10 lingurite lapte praf
  • 480 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt topit
  • susan si mac pentru ornat+1 lingura de unt topit

Mod de preparare

Se ameteca bine apa calduta u sarea si zaharul brun apoi se pune drojdia si se amteca bine dupa care eu le pun la masina de paine (pe programul de framantat+dospit  ) se pune faina uleuiul si untu topit si laptele praf
Dupa ce a dospit bine se imparte aluatu in 2 parti si se fac 2 paine in forma de cozonac sau..................in ce forma doriti
Unu l-am impletit dublu si unu simplu
Dupa ce ia-ti dat forma dorita i puneti in tava unsa cu putin ulei apoi se lasa sa cresca 30 minute dupa care se ung cu putin unt topit se pune susan ,mac sau chair zahar brun si va avea o culoare foarte placuta
Se pune la cuptor pentru 30-35 minute la 160-170 grade
PS.Pentru paine impletita dublu faceti 6 bastonase apoile impletiti cate 3 fiecare si apoi ambele impreuna,este poza la cea cu mac
Iar cea simplu e impletita in 3 din trei bastoane

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri