duminică, 26 decembrie 2010

Paine Trandafir


Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 400 apa
  • 100 unt topit
  • 50 ml ulei masline
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sare
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar brun

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in apa calduta cu zaharul brun apoi se amesteca cu faina ,untu topit,uleiul ,oul si sarea.
Se pune toate in masina de paine si se lasa la framanta si dospit
Dupa ce a dospit se soate din masin de paine se se imparte aluatu in 16 parti egale
Se formeaza bilute din fiecare bucatica(16) si apoi se pune in tava unsa cu ulei ,se lasa sa creasca 20-30 minute dupa care se pune la cuptor 30-35 minute la 160 grade
Se unge cu ulei si se presara  zahar brun (susan,mac )inainte de a pune la cuptor,eu am uitat sa ung la incept si am pus mai la sfarsit,dar daca se pune de la inceput se rumeneste si mai frumos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri