vineri, 17 decembrie 2010

Prajitura cu mere turnata



Reteta este preluata de la Laura Sava.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 14 linguri zahar
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri lapte
  • 18 linguri pline cu burta faina
  • 2 prafuri de copt
Umplutura:
  • 1,7 kg mere
  • 5  linguri zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri scortisoara macinat
Decor:
  • zahar pudra
  • Portii: 1Portii: 1
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare

Se amesteca bine ouale cu zaharul apoi se pune laptele,uleiul,faina si praful de copt se amesteca bine toate va rezulta o compozitie mai lichida ,ceva gen smantana foarte groasa.
Se pune intr-o tava hartie de copt se toarna jumatate din compozitie si se da la cuptor 10-15 minute .
Merele se curata si se razuiesc sau se toaca(eu le-am tocat ,am fost mai lenesa) se calesc in 50 g unt ,spre final se pune zaharul si scortisoara.Merele le-am pregatit cu ceva timp inainte.
Cand  blatul s-a rumenit putin se scoate tava din cuptor se pun merele calite. se niveleaza usor dupa care se toarna cealalta jumamatate din compozitia de blat.
Se da tava la cuptor pentru inca 35-40 minute  la 160 grade.
Cand s-a racit se pureaza cu zahar
PS:Ce va pot spune,este fantastic de pufoasa si de buna,nici nu apuci sa o mesteci ca ti se topeste in gura

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Lista mea de bloguri