marți, 28 decembrie 2010

Prajitura desteapta cu ciocolata neagra

Ingrediente:
pentru o tava mare 37/25
15 oua
1,5 litri lapte
15 linguri faina
150 g unt
450 g zahar
3 ciocolate negre (de 150 g fiecare)
2 sticlute esenta vanilie

Mod de pregatire:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile bine  de tot.
Galbenusurile se amesteca cu faina ,zaharul,vanilia si la final laptele.
Ciocolata se topeste pe soba cu untul.
Se amesteca ciocolata topita cu compozitia de galbenusuri pana se omogenizeaza bine dupa care se amesteca cu albusurile batute.
Se pune compozitia intr-o tava mare tapetata cu hartie sau unsa cu putin unt si tapetata cu faina.
Se da tava la cuptor pentru 70 minute la 170 grade.
Se lasa la racit dupa care se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza.
E bine de pregatit seara si se consumat a doua zi,se taie perfect

Un comentariu:

Lista mea de bloguri