marți, 28 decembrie 2010

Prajitura Lamaita cu branza

Ingrediente blat:
6 oua
6 linguri zahar
4 linguri faina
1 praf de copt
100 ml ulei
Crema:
500 g branza vaci
200 g unt
150 g zahar
coaja de lamaie sau portocala
2 esente de vanilie
Glazura:
8oo ml sus de mandarine(stors din mandarine,sau suc fanta,..............)
2 plicuri  budinca vanilie
6 linguri de zahar
 Pregatim blatu:
Se separa albusurile de galbenus si se bat bine ,dupa care se pune zaharul si se mai bate putin dupa care se pune faina ,galbenusurile ,prafu de copt si uleiul si se amesteca usor cu o sàtula sau un tel.
Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da tava la cuptor 20-25 minute la 160 grade.
Pregatim crema:
Se mixeaza bine untul cu zaharul pana se face spuma ,dupa care se amesteca cu branza de vaci,coaja de portocale si vanilia.Se mixeaza toate impreuna dupa care se pune pe blatu racit.
Glazura:
Se poate folosit atat suc de portocale din comert cat si sus natural pregatit in casa ,eu am ales varianata 2 ,adica l-am pregatit in casa din mandarine.
Se pune curata mandarinele si se storc prin storcator,dupa care se pune la foc ,Praful de budinca se amesteca cu 100 ml suc si zaharul dupa care se pune in suc pe soba si se amesteca pana se ingroasa,se lasa la racit dupa care se pune peste branza .
Ansamblare:
Se aseaza  blatu racit pe o tava se pune crema peste blat ,se intinde uniform cu un cutit cu lama lata dupa care se pune glazura si se da la rece1 ora dupa care se portioneaza








La final se pun bombonele pe glazura

2 comentarii:

  1. Ce bine arata si stiu ca este si foarte bunaaaa.
    La multi ani ! draga Nadina, anul 2011 sa va aduca sanatate, fericire si numai bucurii.
    Te imratisez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lia imi multumesc din suflet pentru reteta,a fost grozav de buna.Te imbratisez de mii de ori,iar Anul Nou sa va aduca sananate,intelegere si cat mai multe bucurii.La Multi Ani!multi pupiciiiiiiiiiiii

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri