vineri, 17 decembrie 2010

Rulada de biscuiti



Ingrediente

  • 500 g biscuiti
  • 200 g rahat(sincer ,nu l-am masurat,dar am pus)
  • 2 foi de napolitane
  • 2 cani de zahar
  • 3 linguri cacao
  • 450 ml lapte(Dia a pus apa)
  • esenta de rom
  • 1 mana de nuci prajite
  • 1/2 pachet de unt
  • Glazura:
  • 1/2 ciocolata neagra
  • 2-3 linguri frisca sau smantana dulce
  • Decor :
  • bombonele aurii
  • Portii: 2Portii: 2
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 30 minute

Mod de preparare

Se zdrobesc biscuitii,nu foarte marunt ca mine,sa ramana si bucati intregi. Nucile se prajesc putin-optional (da un gust mai bun) Rahatul se taie bucatele mici cu un cutit trecut prin zahar pudra (se taie mai usor si nu se lipeste asa tare)
Se caramelizeaza zaharul(sa nu se arda) dupa care se stinge cu lapte sau apa. Se lasa sa se topesca tot caramelul in lapte , se adauga si untul , dupa care se pune peste biscuiti sfaramati si amestecati cu nucile, cacao , romul si rahatul taiat bucatele mici
Se pune jumatate din compozita de biscuiti caldutza  pe o foaie de napolitana si se lasa putin sa se inmoaie foaia,dupa care se ruleaza cat de cat strans si se pune glazura.
Glazura:
Se topeste ciocolata cu frisca pe soba dupa care se glazureaza ruladele. Se decoreaza cu bombonele sau nuca
PS:Dia , tin sa-ti spun ca in ziua in care am facut ruladele s-au si terminat de mancat. Deci concluzia, felicitari nota 10 Dia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri