vineri, 17 decembrie 2010

Salam de bicuiti cu fructe Kaki



Ingrediente
  • 500 g biscuti
  • 150 g ciocolata neagra
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 pachet de unt (250g )
  • 350 ml lapte
  • esenta de rom
  • 2 -3 fructe Kaki

Mod de preparare

Se topeste ciocolata in lapte , se pune si untul . Biscuitii se zdrobesc , nu foarte marunt si se amesteca cu cacao si esenta de rom. Fructele se curata de coaja(nu e oblogatoriu) se taie in cubulete mici . Se pune siropul de ciocolata cu lapte peste biscuiti si se amesteca bine.
La final ,se pun fructele taiate si se amesteca sau se pun biscuitii pe folie de plastic, se presara fructele si se ruleaza (cum doriti, eu le-am incorporat in compozitia de biscuti) si se da la rece pentru 2-3 ore , asta daca aveti rabdar. Eu nu prea am, asa ca nu ma mai mir de copii.
Aceste fructe , nu au samburi si au un gust deosebit de bun, ceva de gen pepene galben, caisa... Sincer, nu stiu cu ce sa-l aseman, dar stiu ca sunt si in Romania din cate am inteles(vezi poza cu fructul mai jos)
PS.Bunica sper ca te-am surpins placut! Va invit la masa.

Tipsuri

  • 1daca nu sunt coapte fructele Kaki sant foarte foarte amare, gen pelin, cine cunoste

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri