duminică, 26 decembrie 2010

Supa de chimion (chimen )-post

 
 

Ingrediente

  • 4-5 linguri pline de seminte de chimion(sau cum se mai zice chimen)
  • 2-3 fire de ceapa verde+1 ceapa uscata mai mare
  • 3-4 mocovi
  • 1/2 radacina de patrunjel
  • 1/2 ardei rosu gras
  • sare
  • faina 6-7 linguri
  • 2-3 linguri vegeta naturala (reteta sylvia)
  • 4-5 linguri ulei de masline (floare soarelui)
  • 1 lingurita de baia dulce de ardei

Mod de preparare

Se curata  morcovul si radacina de patrunjel se taie in 4-6 si se pun sa fierba impreuna cu 1 ceapa intr-o oala cu apa(4-5 litri apa eu atat am facut) iar apoi se pune ardeiul
Intre timp se pune intr-o craticioara uleiul si faina sa se prajeasca putin apoi se adauga semintele de chimion si 1 lingurita de boia dulce de ardei si ceapa verde tocata se lasa sa se caleasca toate 4-5 minute amestecand mereu sa nu se arda faina,apoi se pune 2 polonice din apa care fierbe cu zarzavaturile se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pune in oala cu zarzavaturile(morcovi...........)si se lasa sa firba aproximativ 30 minute apoi se stinge focul si se strecoara (daca doriti puteti sa scoteti morcovi si sa-i puneti din nou in supa ,daca va plac,eu i pun)
Se serveste cu crutoane de paine uscata
Este grozav de buna daca va place chimionul ..........daca nu.........

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri