duminică, 26 decembrie 2010

Supa dulce cu galuste de gris

 

foarte buna si gustoasa.................daca e gaina grasa 

Ingrediente

  • 1 piept pui
  • cosul si spatele de la pui
  • 4-5 morcovi
  • 1/2 telina daca e mare
  • 2-3 frunze de telina (eu nu am avut momentan)
  • 1 radacina patrunjel
  • patrunjel verde frunze
  • cate-va boabe de piper 20 aproximativ
  • 1 ceapa
  • 2-3 oua
  • gris
  • sare

Mod de preparare

Se spala carnea, apoi se pune la fiert in apa cu sare. eu o spumez bine, dupa care pun zarzavaturile intregi sau taiete, boabele de piper ,patrunjelul verde si frunze de telina (daca aveti)si se lasa sa fiarba bine.
Cand carnea e fiarta se strecoara bine supa si zeama se pune din nou pe foc
Cum fac galustele de gris : separ albusurile de galbenusuri si le bat separat, apoi amestec bine cu galbenusurile  si putina sare(un varf de cutit)se pune gris in ploaie ,aporximativ 65-70 g gris la un ou, trebuie sa fie o compozitie mici tare mici foarte moale.
Se ia cu ligurita mica din compozitia de galuste si se pune in supa ,se lasa sa fiarba la foc incet cu capac dar  din cand in cand se stropesc cu putina apa rece,vor fi mai pufoase
Se servesc cu patrunjel verde tocat(piticilor mei nu le place patrunjelu verde in supa dulce si atunci eu il pun sa fiarba impreuna cu carnea)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri