marți, 28 decembrie 2010

Toba de casa pentru Craciun

Ingrediente:
1 inima porc
1 limba
2 rinichii
urechi de porc
gusa de la cap
1 ciolan
4 catei de usutroi
sare
piper
boabe de piper 1 lingura
putin cimbru
3 foi de dafin
1 ceapa
stomacu porcului (sau metele groase)

Mod de pregatire:
Se pregatesc prima data rinichii,se taie in doua si se pun in apa cu putin otet(aproximativ 1 ora)
Se pune toate organele,inima,limba,ciolan,gusa,urechi,,,,,,la fiert in apa cu sare ,boabele de piper ,foile de dafin si ceapa  si se lasa sa fierba la foc potrivit,se spumeaza din cand in cand.Cand toate sant fierte se scot se lasa sa se raceasca putin dupa care  se taie bucatele(cubulete),ciolanul se dezoseaza,se condimeteaza cu sare piper macinat,cimbru si usturoi pisat
Se pun toate in stomacu porcului (spalat si curatat cu ceva timp inainte)cu putina apa in care au fiert se coase bine stomacu porcului la capete cu un ac cu ata.
Se pune stomacu umplut si cusut in apa cu sare,piper,foi de dafin sa fiarba aproximativ 30 minute.
Cand se scoate de la fiert se lasa putin sa se raceaceasca dupa care se pune la rece intre 2 platouri sau funduri de lemn pentru a primi o forma mai frumoasa,Cand sa racit se taie si se portioneaza.Pofta buna

Un comentariu:

  1. Heiiiiiiiiiiii acum vad ca ti-ai facut si tu blog, bravooooo ma bucur foarte tare, la ce minunatii stii tu sa faci era si pacat sa nu le aduni undeva. Iti doresc Un An Nou fericit si plin de impliniri alaturi de minunata ta familie.Pupici din Franta

    RăspundeţiȘtergere

Lista mea de bloguri