vineri, 17 decembrie 2010

Tort Bucataras

 

De ce Bucataras?pentru ca a fost prima retat cu numarul 700 pe acest sait Bucatars.ro

Ingrediente

Blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri apa rece
  • 40 ml apa
  • 40 ml ulei
  • 200 faina alba
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
Crema:
  • 2 cutii mascarpone
  • 1 cutie lapte evaporat(375 ml)
  • 250 ml lapte condensat
  • 12 folii de gelatina
  • 210 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 130 gr nuca de cocos
Sirop:
  • 1 ceasca de cafea espreso tare, neagra
  • 1 cana de lapte sau apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 pungi de piscoturi
Decor:
  • 750 frisca
  • 4 linguri zahar
  • bombonele argintii
  • 1 creion roz-pt torturi

nadina73


Mod de preparare
Blatul:
Se bat albusurile spuma ,se pune zaharul si se mixeaza in continuare(se face ca si zapada) se adauga apa ,uleiul si se amesteca usor cu o paleta ,
se pun galbenusurile amestecate cu 2 linguri de apa si la final faina ,cacaua si praful de copt.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se pune compozitia de blat si se coace 20-25 minute la 160 grade.
Siropul:
Se pregateste o ceasca mare de cafea espreso tare ,sau chiar doua daca va place mai aromata(eu nu sant cu cafeaua,in schimb Bebe,bea si pt mine)se amesteca cu lapte(apa) 250 ml si 3 linguri de zahar .
Crema:
Ciocolata alba se rupe bucati si se topeste cu frisca lichida,dupa care se lasa la racit.
Gelatina de dizolva in putina apa rece dupa care se pune in ciocolata alba topita si se amesteca pana se incorporeaza bine, 2 minute (sa nu fiarba)
Laptele vaporat  si laptele condensat se amesteca bine, se pun pe foc si se pune nuca de cocos in el,se lasa sa dea cateva clocote dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se mixeaza bine mascarponele 2 -3 minute dupa care se pune ciocolata alba racita si se mixeaza usor dupa care se pune nuca de cocos racita si se mixeaza in continuare.
Piscoturile se inmoiaie in cafea cu lapte sau pur si simplu cafea (cum va place)
ASAMBLARE:
Se pune blatul taiat in doua, se insiropeaza bine cu cafea amestecata cu lapte(apa) si putin zahar,dupa care jumatate din cantitatea de crema cu cacao,
piscoturile inmuiate in cafea se aseaza unul langa altul dupa care se pune cealalta jumatate de crema .Se pune al doilea blat, se insiropeaza si acesta cu cafea (eu am pus cu lapte)dupa care se imbraca cu frica batuta si se decoreaza cu bombonele,iar cu creionul am scris BUCATARAS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri