duminică, 19 decembrie 2010

Tort cu ciocolata si mascarpone II

Ingrediente

Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 40 ml apa rece
  • 40 ml ulei
Crema:
  • 1 cutie mascarpone 250 g
  • 1ciocolata neagra 150 g
  • 500 frisca
  • 3 linguri zahar
Decor:
  • 200 frisca
  • putina crema
  • bombonele ciocolata
Sirop:
  • 150 g zahar
  • 150 ml apa
  • esenta rom

Mod de preparare

Se pregateste blatul:
Se bat bine albusurile spuma dupa care se pune zaharul si se mai bate in continuare Se pun galbenusurile amestecate cu apa, se amesteca usor se pune si uleiul,faina si praful de copt.
Se tapeteaza o tava rotunda cu diametru de 26 cm cu hatie de copt si se pune compozitia de blat.
Se coace 30 minute la 16o grade
Crema:
Se rupe bucatele ciocolata se pune la foc cu 100 ml frisca lichida pana se topeste dupa care se lasa la racit.
Mascarponele se mixeaza bine dupa care se amesteca cu 350 frisca batuta bine cu 3 linguri de zahar se amesteca bine, dupa care se pune ciocolata racita si se mai mixeaza 3 minute  .
Sirop:
Se caramelizeaza zaharul ,se pune apa si se lasa sa se topeasca bine tot zaharul,dupa ce s-a racit se pune esenta
Se insiropeaza bine blatul taiat in doua cu acest sirop.
Asamblare:
Se taie blatul in doua, se insiropeaza bine dupa care se pune crema trei sferturi din ea,un sfert ramane pentru ornat.
Se pune al doile blat se insiropeaza
Se imbraca cu crema si se decoreaza cu frisca ,bombonele................

Reteta in imagini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri