duminică, 19 decembrie 2010

tort cu mascarpone si cirese

Ingrediente:
1 blat din comert(contine 3 blaturi)
1 compot de cirese
1/2 compot cirese rosi pentru ornat
migdale macinate
migdale intregi
2 cuti mascarpone
9-10 bombite de ciocolata cu cocos(sau orice altceva)
1 kg   frisca
2 intaritoare de frisca
150 g zahar
bombonele auri pt decor


MOD DE PREPARARE:
Se desfac blaturile cu grija din ambalaj  si se desprind usor
Se aseaza un blat din cele 3 pe platou,se insiropeaza bine cu siropu de la compot.
Mascarponele se mixeaza 2 minute dupa care se amesteca cu frisca batuta 500 ml si zaharul (100g)

Se imparte crema in doua,se pune crema pe blatu insiropat dupa care se pun ciresele din compot fara samburi ,scurse si eventul putin drobite,dupa care se mai completeaza cu crema peste cirese si se pune al doilea blat.
Se insiropeaza si acesta se pune cealalata jumata de crema(treisferturi din ea)dupa care se pun cirese si din nou crema,iar in final se pune blatu 3 care si acesta se insiropeaza si se imbraca in frisca
Pt decor :
se bate bine frisca 500 ml cu 50 g zahar si intaritoarele de frisca.
Se imbraca tortu cu frisca se decoreaza cu migdale,cirese,bombite de ciocolata..............
Din pacate sectiune nu am ,tortul a fost pregatit pentru Parintele Nicolae de la Biserica din vinaros(spania)cu ocazia zile de Sfantu Nicolae.

Adăugaţi o legendă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri