duminică, 19 decembrie 2010

Tort cu mere caramelizate si frisca

 

azi in majortitatea spanie se sarbataoreste "ZIUA TATALUI" acest tort este pentru ziua tatalui 19 martie 2010 

Ingrediente

  • 1,5 kg mere
  • 1 pachet unt
  • 10 linguri de zahar
  • Blat :
  • 4 oua
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Ornat:
  • 1 litru frisca
  • 7-8 linguri zahar
  • bombonele
  • cacao 1 lingura

Mod de preparare

Intr-o tava  de preferinta rotunda in care dorim sa facem tortul se caramelizeaza 10 linguri de zahar,apoi se pun merele curatat si taiate felite care se aranjeaza de jur imprejur sa nu raman loc gol pe cat se poate,apoi se pun bucatele de unt (1 pachet) peste tot si se pune pentru 15 -20 minute in cuptor sa se caramelizeze bine si se topeste untul,
Intre timp facem blatul :Se bat albusurile spuma cu un strop de sare(se bat mult mai bine) apoi se pune zaharul apoi zeama de lamaie si la final faina ,nu se mai bate cu mixerul si se amesteca de sus in jos cu o spatula
Dupa ce am scos merele din cuptor punem blatul peste mere si introducem din nou tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute(depinde de cuptor si de foc,eu il am pe curent)
Dupa ce sa copt se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca  aproximativ 1 ora dupa care se intorce cu grija pe o tava de acesi marime (ramane sus de la tort acesta trebuie sa se traba in blat,goliti tot sucul peste tort  si lasati se sa insiropeze bine,se trage tot sucul in blat)e bine de preparat seara si de umplut cu frisca ziua uramatoare sa se poata trage bine sucul in blat
La final se bate frisca bine  apoi se pune zaharul si se imbraca tortul
Se orneaza cu multa dragoste

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri