duminică, 19 decembrie 2010

Tort cu nuca prajita si frisca

 

Un tort cu nuca prajita

Ingrediente

blat:
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 10 linguri apa rece
  • 160 g nuca prajita si macinata
  • 140 g faina cernuta
  • 20 g cacao neagra
  • 1 praf de copt
Crema:
  • 200 nuca prajita si macinata
  • 100 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 500 ml frisca
  • 15 g gelatina
Glazura.
  • 200 g ciocolata
  • 50 ml  frisca lichida
Sirop:
  • 100 g zahar
  • 250 ml apa
Decor:
  • miez de nuca macinata
  • jumatati din miez de nuca

nadina73

Mod de preparare
Blat.
Se amesteca 4 galbenusuri cu zaharul iar la interval de 2-3 minute se pune cate 1 lingura de apa rece si se amesteca bine pana se face crema.Separat se amesteca faina (cernuta )cu nuca prajita si macinata,cacao si praful de copt si se incorporeaza in galbenusui.Albusurile se bat bine spuma si se amesteca cu compozitia de nuca cu galbenusuri.
Se tapeteaza o tava rotunda cu diametru de 26 cm se pune compozitia  si se da la cuptor pentur 25 minute la 170 grade(depinde de cuptorul fiecaruia)
Dupa ce s-a racit blatul se taie in doua
Crema;
Se amesteca laptele cu zaharul pe soba pana se topeste zaharul
Gelatina se dizolva in putina apa rece dupa care se amesteca cu laptele caldut si nuca prajita si macinata,se lasa la racit.
Dupa ce crema s-a racit se amesteca cu frisca batuta bine.
Sirop.
Se caramelizeaza zaharul dupa care se stinge cu apa,se lasa la racit dupa care se insiropeaza bine tortul.
Glazura:
Se rupe ciocolata bucatele si se topeste pe soba cu frisca lichida,dupa care se lasa la racit si se imbraca tortul.
Asamblare tort:
Se pune blatul de tort se insiropeaza bine cu sirop dupa care se pune crema din nou blat de tort se insiropeaza bine si se pune ciocolata topita si racita.
Se decoreaza cu jumatati de nuca prajita(eu nu am mai avut prajita si am pus simpla sau se poate imbraca miezul de nuca cu glazura)  miez de nuca macinata si prajita
A fost super bun


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri