duminică, 19 decembrie 2010

Tort cu trandafiri

 

Ingrediente

Blat:
  • 4 oua
  • 100 zahar
  • 2 linguri de lapte
  • 100 ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de gris
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de faina
  • 2 vanilii
  • cantitatile sunt pt un blat ,insa trebuie 3
Crema:
  • 250 mascarpone
  • 200 ciocolata alba
  • 600 frisca lichida
  • 1 plic pana cotta praf
Fondant:
  • 200 g marshmallows
  • 4 linguri de apa
  • 800 g zahar pudra foarte foarte fin
  • colorant rosu si verde
Decor:
  • bombonele
  • creion roz pentru tort 1 tub
Sirop:
  • 200 zahar
  • 1 cana de apa
  • pt a face bine priza fondantul cu tortul, 150 ml frisca

Mod de preparare

Blaturile sunt dupa reteta lui miha:
Se separa cele 4  albusuri  de galbenusuri si se bat bine spuma dupa care se pune zaharul si se bat bine pana se intareste.Galbenusurile se amesteca cu laptele, uleiul, vaniliile,cacaua
Se pune faina si praful de copt ,grisul se amesteca usor cu  albusurile  batute ,dupa care se pune amestecul cu galbenusurile  amestecand cu o paleta.
Se unge o tava cu ulei se pune folie de aluminiu sau hartie de copt se pune compozitia de blat si se coace la foc potrivit 15-20 minuteSe procedeaza la fel si pentru celelalte  2 blaturi.
Crema: Se pune 100 de frisca lichida cu ciocolata alba rupta bucatele pe foc pana se topesc apoi se pune un praful de panna cotta si se lasa la racit la rece 2 -3 ore. Dupa ce crema a stat la rece 2 ore se amesteca cu 500 ml frisca batuta foarte bine, se pune cate putin din crema si se mixeaza .
Fondant: Se topesc bomboanele de marshmallow cu 4 linguri de apa, se amesteca sa nu se prinda, iar cand s-au topit se ia de pe foc se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca cu 800 g zahar pudra foarte fin, trebuie cernut sa nu ramana granule mai mari pin el. Se framanta cu mana foarte bine pana se incorporeaza bine tot zaharul, dupa care se lasa la rece in folie de plastic pana a a doua zi sau cand aveti nevoie de el, mie mi-a iesit fondantul roz, asa era marshmallowul. Se ia o bucata din el se pune colorant ,in cazul meu am pus rosu pentru foaia cu care am imbracat tortul si verde pentru frunze, iar trandafiri au ramans la culoarea fondantului adica roz. Trandafirii trebuie pregatitit si tinuti la rece, la fel si frunzele (o sa pun reteta, cum se fac, zilele ce urmeaza)
Sirop: Se caramelizeaza bine zaharul apoi se stinge cu 1 cana de apa (300 ml) dupa care se insiropeaza blaturile.
Frisca (150 ml) se bate bine cu mixerul-iar la final se unge bine tortul pentru a face priza buna cu fondantul.
Asamblare tort:
Se pune un blat de tort cu cacao,se insiropeaza bine se pune jumatate din cantitatea de crema se niveleaza ,se pune blatul al doilea din nou sirop si crema si blatul 3,care se insiropeaza si el si se  unge bine cu 150 ml frisca batuta bine sau cu crema
Se intinde foaia de fondant  pe masa tapetata cu amidon sau faina dupa care se imbraca tortul si se apara usor sa faca bine priza cu tortul,se taie surplusul ramas pe margine.
Se pun trandafirii si frunze, si se decoreaza cu creionul de tort ,bombonele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri