duminică, 19 decembrie 2010

Tort de ciocolata cu mascarpone I

 

Din nou un tort din sectiunea "cadou"....................cu regret sectiune nu este ,doar e luna scorpionilor,dam tare pe torturi cadou 

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri pline faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • Crema:
  • 250 g mascapone
  • 2 intaritoare de frisca
  • 500 ml frisca
  • 300 ciocolata cu lapte
  • 3 linguri zahar
  • Sirop:
  • 200 zahar
  • 100 ml apa
  • 1 sticluta esenta rom
  • Decor:
  • 200 ml frisca
  • 1 intaritor de frisca
  • bombonele inimioare
  • Glazura ciocolata:
  • 100 frisca lichida
  • 150 g ciocolata
 

Mod de preparare

BLAT:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine spuma. Galbenusurile se amesteca cu uleiul dupa care se pun in albusuri si se amesteca usor. Se pune faina ,praful de copt si cacaoa, se amesteca usor cu o paleta  Se coace intr-o tava de 26 cm am pus eu,tapetata cu hartie sau folie de aluminiu, se da la cuptor 30 minute la 160 grade. Se lasa la racit , dupa care se taie in doua
Crema:
Se mixeaza bine mascaponele cu mixerul  Frisca 300 ml se bate bine cu intaritorul si 3 linguri de zahar dupa care se amesteca cu mascarponele . Ciocolata se topeste pe soba cu 200 ml frisca lichida, se amesteca pana se topeste toata ciocolata dupa care se lasa la racit  Se amesteca ciocolata topita cu frisca si mascaponele. Va rezulta o crema fina si buna de tot
Sirop:
Se caramelizeaza zaharul dupa care se pune apa si se lasa la topit,dupa ce s-a racit se pune esenta de rom.
Glazura:
Se topeste ciocolata cu frisca lichida dupa care se lasa la racit.
Asamblare:
Se taie blatul de tort in doua Se insiropeaza bine cu sirop Se pune crema cu mascarpone Se pune al doilea blat,se insiropeaza Se pune glazura de ciocolata ,se lasa la rece 2 ore Se decoreaza cu frisca si bombonele
Pofta buna,e nebunie curata aceasta crema................buna buna de TOT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri