duminică, 19 decembrie 2010

Tort de mere cu branza

 

Reteta este din revista Ioana http://www.revistaioana.ro/Articole_93114/Prajitura-cu-mere-si-branza- 

Ingrediente

  • blat.
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 200 zahar
  • 3 picaturi esenta de rom(eu nu am pus)
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 75 g gris
  • 1 praf de copt
  • 1 budinca vanilie
  • 750 g branza de vaci
  • 200 smantana
  • putina sare
  • 5 mere acrisoare
  • 5 linguri gem de caise (eu am pus de nectarine )
  • 1 lingura zahar pudra-ornat.

Mod de preparare

Se separa ouale ,galbenusul de albus. Untul se face spuma.
Se amesteca zaharul,vaniliile,romul,coaja de lamaie si se incorporeaza galbenusurile cate unul. Se pune grisul si budinca de vanilie dupa care se pune branza de vaci amestecata bine cu smantana. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,dupa care se amesteca cu compozitia.
Se tapeteaza o tava cu unt sau se pune hartie pentru copt, se pune compozitia in tava ,se niveleaza frumos dupa care se pun bucatile de mere.
Merele se curata de coaja se taie in 4 se scoate mijlocul cu samburi si se cresteaza cu cutiul (vezi foto).
Se aseaza merele cu partea crestata in sus peste compozitie in tava si se da tava la cuptor pentu 70 minute .Primele 40 minute se lasa neacoperita dupa care se pune o folie pt a nu se rumeni(bronza) foarte tare.
Cand tortul este gata se scoate se lasa putin dupa care se scoate din tava si se pune gemul de caise(eu am pus de nectarine,ce am facut eu in casa)se dizolva cu 3 linguri de apa si se incalzeste putin,dupa care se pune peste tort,se lasa tin 15-20 minute dupa care se pudreaza cu zahar pudra. Se taie rece.
PS:tava este cu  diametru 26 cm

Reteta in imagini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri