duminică, 19 decembrie 2010

Tort de orez cu budinca caramel


Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 3 cani orez (cana mare)
  • 5 linguri de zahar
  • 4 vanilii
  • putina sare
  • 2 budinci caramel
  • 500 lapte
  • 3 linguri zahar
  • frisca decor 300 ml
  •  1 lingura unt
  • 50 g stafide

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert cu putina sare ,intre timp se spala orezul apoi se pune in lapte si se lasa sa fiarba la foc potrivit amestecand din cand in cand ,cand orezul e aproape fiert se pune zahrul iar la final vaniliile.
Se pregateste budinca de caramel,se pune laptele la fiert 450 ml iar restul de 50 se amesteca cu praful de la doua budinci apoi se pune peste lapte si 3 linguri de zahar si se amesteca pana se ingroasa bine .Se ia de pe foc si se lasa la racit,amestecand din cand in cand in budinca.
Cand avem totul pregatit se ia un vas rotund la baza (sau de care doriti ,in orice forma)se unge cu unt bine pana sus apoi se pune orezul cu lapte un strat se niveleaza frumos dupa care se pune jumatate din compozitia de budinca de caramel,din nou orez cu lapte ...........vor fi 3 randuri de orez si doua de caramel.
Se acopera vasul cu folie transparenta si se da la rece 2 ore.Dupa ce s-a racit bine se ia vasul se scoate folia si se rastoarna pe un platou,se orneaza cu frisca
Este un tort simplu dar  foarte gustos,ideea mi-a venit asa pe moment, Dragos vroia budinca si Raraes orez cu lapte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri