duminică, 19 decembrie 2010

Tort Diplomat cu capsuni "64 "

 

Tortul este pentru ziua tatalui meu,care pe 29 septembrie a implinit varsta de64 ani

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 pahare de zahar
  • 2 pahare de lapte caldut
  • 250 g capsuni
  • coaja rasa de la 1-2 portocale
  • 2 pachete de piscoturi
  • 1 plic gelatina capsuni
  • 30 g gelatina folie
  • 1 kg frisca+500 pt decor
  • bombonele-decor

Mod de preparare

Se dizolva gelatina folie in putina apa ,dupa care se pune  in laptele caldut.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul ,coaja rasa de portocale,dupa care se amesteca cu gelatina de capsuni si laptele caldut amestecat cu gelatina folie. Se amesteca pana se ingroasa ca o smantana foarte groasa. Se lasa la racit dupa care se amesteca cu  10 albusuri batute spuma si  1 kg de frisca batuta.
Asamblare :
Se pune folie transparenta intr-o tava rotunda mai mare  sau o cratita mai lata cum doriti sa fie   forma tortului.Se pun feliute de capsuni taiate foarte fin inclusiv pe laterale,se toarna din compozitia cu frisca se pun piscoturile inmuiate in putin lapte(optional) se acopera cu folie de plastic si se da la rece pana  a doua zi sau peste noapte.Se decoreaza cu frisca si bombonele si piscoturi.
  • Din cantitatile de mai sus va rezultat un tort imens, suficient sa ajunga pentru o gasca  de 20 persoane

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri