duminică, 19 decembrie 2010

Tort DIPLOMAT -I

 


Ingrediente

  • 2-3 oua(depinde cat de mari sant)
  • 1/2 pahar de zahar
  • 3 foi de gelatina
  • 1-2 portocale
  • 1 mana de zmeura(congelata am pus eu)150 g
  • piscoturi
  • 1/2 pahar de lapte caldut
  • 250 frisca
  • decor :
  • frisca  3oo ml
  • 2 linguri zahar
  • bombonele inimioara

nadina73

Mod de preparare
Se dizolva gelatina in apa rece,dupa care se amesteca cu laptele caldut. Ouale se separa albusul de galbenus. Albusul se bate bine spuma.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si coaja de la portocala, dupa care se pun pe foc si se amesteca cu gelatina si zmeura (dezghetata in cazul meu)se lasa putin sa se ingroase dupa care se da la rece.
Dupa ce compozitia s-a racit se amesteca cu albusurile batute spuma si frisca batuta.
Se tapeteaza o tava (de forma dorita)cu folie transparenta se pun rondele de portocale taiat foarte fin pe toti pereti vasului dupa care se pun piscoturi care se pot insiropa in putin sirop(de cara doriti) se toarna compozitia  cu oua si frisca dupa care se pun din nou piscoturi inmuiate .
Se acopera tava  cu folie transparenta , se da la rece pana a doua zi sau cel putin 4-5 ore,trebuie sa stea la rece
A doua zi se scoate de la rece se rastoarna pe o tava  se decoreaza cu frisca si bombonele
PS :sa nu uitati ca si mine sa inmuiati piscoturile,dar a fost bun

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri