duminică, 19 decembrie 2010

Tort savarina

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • frisca 600 ml+3 zahar
  • 1 mana de capsuni(congelate am avut eu)
  • sirop:
  • apa 200 ml
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ,dupa care se pune zaharul ,apoi galbenusurile ,pesmetul si faina.
Se unge o tava (inima am pus eu) se pune compozitia si se coace 25-30 minute la 160 grade.
Siropul:
Se caramelizeaza  zaharul dupa care se stinge cu apa .
Frisca se bate bine dupa care se pune zaharul si se mai mixeaza putin.
Se scoate blatul se lasa la racit se taie in doua si se insiropeaza bine cu siropu din zahar ars se pune un start de frisca batut se niveleaza dupa care se pune blatul al doilea se insiropeaza bine si acesta si se orneaza cu frisca si capsuni.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Lista mea de bloguri