joi, 6 ianuarie 2011

Baigli unguresc (cononacei cu mac)

Ingrediente

  • 500 g faina cernuta(Foarte important sa fie cernuta)
  • 100 g untura porc
  • 2 galbenusuri
  • putina sare
  • 6 linguri zahar
  • 250 g unt
  • 1 cub drojdie(25 g)
  • 50 ml lapte caldut
Umplutura:
  • 500 g mac(eu am pus doar 300 g)
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 albusuri+3 linguri zahar
Uns :
  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
 
Mod de preparare
Se pregateste maiaua:
Se dizolva drojdia in laptele caldut si 2 linguri de zahar,se pune si putina faina dupa care se lasa 10 minute sa creasca
Dupa ce drojdia a crescut ,se amesteca cu faina cernuta,untura de porc,untul,galbenusurile,putina sare si cele 4 linguri de zahar ramase.
Se lasa in masina de paine la programul de framantat /dospit,sau la fel de bine se poate si fara masina de paine ,se framanta cu mana si se lasa la un loc ferit (foarte important la aluat sa nu fie curent) se pune intr-un  loc caldut acoperit cu un servet.
Intre timp cat aluatul dospeste se pregateste umplutura de mac:
Se pune laptele la foc cu zaharul pana se topeste,dupa care se pune macul,Albusurile ramase de la aluat se bat bine spuma cu 3 linguri de zahar ,iar dupa ce compozitia de mac s-a racit se amesteca cu aceasta
Cand aluatul e dospit se scoate din masina si se imparte in 3 parti.Se intinde fiecare bucata cu sucutorul cat de subtire se poate,dupa care se pune din compozitia de mac si se ruleaza stans cat de cat.Se pune intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt si se mai lasa sa creasca 20 minute,dupa care se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se pun la cuptor.
Se coc aproximativ 30-35 minute la 180 grade.
ps:sincer eu nu am pus decat 300 de mac ,nu am avut mai mult,dar a fost bun

Reteta in imagini

Un comentariu:

Lista mea de bloguri