joi, 6 ianuarie 2011

Budinca de orez cu ciocolata si branza

 

Ingrediente

  •  2 cani (de 300 ml) de  orez
  • 1,800 litri lapte
  • 6 linguri de zahar
  • 3 vanilii
  • putina sare
  • 150 g ciocolata cu  caramel(puneti de care va place)
  • 150 g ciocolata alba
  • 1 lingura de unt pt uns tava
  • Crema.
  • 400 branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 zahar
  • 2 linguri faina, pline
  • 3 vanilii
  • Bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
 
Mod de preparare
Se pune laptele la fiert cu putina sare.
Orezul se spala bine dupa care se pune la fiert in laptele fierbinte se amesteca la foc mic ,dupa care se pune zaharul si vaniliile,
cand orezul e fiert se imparte in doua cratite.Intr-o cratita se pune ciocolata alba si in cealalta ciocolata cu caramel,se amesteca bine pana se topeste ciocolata.
Se unge un vas de yana cu unt dupa care se toarna compozitia de orez cu ciocolata alba ,se lasa la rece 10 minute dupa care se pune cea cu ciocolata caramel si se da la rece,
Se pregateste crema cu branza:
Se amesteca branza cu zaharul ,vaniliile si galbenusurile ,se pune peste orezul cu caramel iar deasupra se bat albusurile spuma cu zaharul si se pune peste crema de branza.
Se da tava la cuptor pentru 20-25 minute la 160 grade,pana se rumeste bezeaua
Se serveste atat calda cat si rece(rece se poate taia mai bine)
O minunatie ,merita sa incercati daca va place orezul cu lapte,noua da ,chiar foarte mult
PS:Se poate pune branza din belsug ,dar eu atat aveam in casa

Reteta in imagini

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri