joi, 6 ianuarie 2011

Budinca de paste cu branza si mere caramelizate

 

Ingrediente

  • 2 litri lapte
  • 550 g paste fainoase gen bob de orez
  • putina sare
  • 1 fiola esenta vanilie
  • putina esenta rom
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 500 g branza de vaca
  • coaja de lamaie
  • Caramel:
  • 10 linguri zahar
  • 5-6 mere
  • putina scortisoara1 lingura
  • Final:
  • 8-10 linguri gem de nectarine(de care va place) -optional
 
Mod de preparare
Se pune laptele la fiert cu putina sare,cand incepe sa fiarba se pun paste fainoase(eu am pus gen bob de orez sau ma rog nu stiu cum sa le zic,vezi foto)se lasa sa fiarba 10 -15 minute amestecand din cand in cand,la final se pune zaharul ,vanilia si coaja de lamaie se amesteca bine si se lasa la racit putin.
Intre timp pregatim caramelul ,topim zaharul si il intindem uniform in tava in care urmeaza sa pregatim budinca.
Se curata merele si se taie feliute, se pun peste caramel in tava asezate una langa alta iar desupra se presara scortisoara macinata
Se pune branza in compozitia de paste cu lapte se amesteca bine dupa care se pun ouale integi  se amesteca bine toate.Se toarna compozitia peste mere in tava .
Gem sau dulceata ,de ce am pus ?pentru a nu se usca pastele prea tare in cuptor,bine se poate inlocui cu o folie de aluminiu de exemplu,dar totusi acel gem da o aroma buna de tot.
Se da tava la cuptor pentru 30 minute la 170 grade.Cand s-a copt se scoate tava si se rastoarna cu grija pe o tava ,se lasa la racit si se portioneaza.
Se poate orna si cu frisca...nu a mai fost cazu la noi...hihi
PS:Ultima poza fiind decorata de Dragos,a zis mama ma lasi pe mine? eu am pus frunzele.............iar el topss de capsuni

Reteta in imagini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri