vineri, 28 ianuarie 2011

Cartofi Frantuzesti cu bacon

Ingrediente:
1,5 kg cartofi
300 g bacon
300 branza din cas sau telemea
4 oua fierte
3 oua crude
300 smantana
50 g unt
sare
piper
ardei rosu-optional pt decor
patrunjel verde-optional
MOD DE PREPARARE:
Se fierb cartofi in coaja.Se curata se dau prin zaruitoarea cu ochiuri mari.
Se unge un vas de yena, cu putin unt,se pune jumatate din cantitatea de cartofi razuiti ,

peste cartofi se pune baconul tocat,branza si ouale razuite


.Se condimeteaza cu sare si piper.Se pune din nou un stat de cartofi razuiti.

Se bat bine cele 3 oua crude cu un praf de sare,se amesteca cu smantana,se toarna peste cartofi.
Deasupra ,am pus ardei rosu si patrunjel  verde tocat.

Se da tava la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.

Se serveste cu smantan,iaurt sau simplu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri